här är mitt hem.hornstull

Tänkte skriva lite om min första tid ensam i en lägenhet. Det här är första veckan av fyra månader. Väldigt spännande. Jag har redan lite ångest över att jag ska flytta härifrån. Trivs som fisken i vattnet.

Idag fick jag ett ryck klockan 20.30. Jag tänkte att fan, nu ska jag laga mat. Så gick jag ner och handlade. Jag utgick ifrån rester från laxen jag gjorde sushi av iförrgår, kändes väldigt moget.

Stekt lax, matlagningsgrädde, pasta, spenat, salt och peppar.

Dock ser inte resultatet ut som jag önskar. Men som man säger, övning ger färdighet. Så nu ska jag börja laga mat.

Neil Gaiman III

May your coming year be filled with magic and dreams and good madness.
I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you're wonderful,
and don't forget to make some art --
write or draw or build or sing or live as only you can.
And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself.

Neil Gaiman II

Första gången jag hörde talas om denna fantasiska människa var efter att jag hade sett filmen Stardust. Filmen var väl lite fjantig, nästan så att man skäms lite över att säga att man verkligen ÄLSKADE den. Sen läste jag boken och blev lite besviken. Gick till bibblan och lånade en novellsamling. Sen läste jag The Graveyard book. Nu ett par år senare har jag läst alla hans böcker, förutom två eller tre barnböcker. Den här mannen är något aldeles speciellt.

American Gods är han bästa bästa verk. Den innehåller allt jag någonsin skulle kunna begära av en bok. Jag läste ut den för några veckor sedan (för andra gången) och så fort jag hade slagit igen pärmarna så drabbades jag av en stark känsla av saknad. Jag vill läsa den igen. Och igen. Och igen.


Neil Gaiman

Jag tror att jag vill dedikera denna första veckan på året till Neil Gaiman. För er som inte har hört talas om honom så är han en författare. En fantastisk sådan. Har ni sett filmen Stardust? Han ligger bakom skriverierna. Har ni sett Coraline? Även där är han författaren. Han har skrivit allt från serier till vuxenböcker till barnböcker. Allt jag har läst av honom (och jag har läst alla hans vuxenböcker) är brilliant.(Bilden kanske inte gör honom rättvisa. Han är inte så ung och fräsch som på bilden.)RSS 2.0